Italiaanse quinoa uit de oven

Italiaanse quinoa

Ik ben een beetje een quinoa addict. Ik vind dit kleine ronde zaadje een heel fijn alternatief voor bijvoorbeeld pasta of rijst. Ik maak al geregeld quinoa met roerbakgroenten, Mexicaanse quinoa uit de oven, quinoa met kip, paprika en tomatensaus, quinoa pizza en quinoaburgers. Maar laat je vooral niet afleiden door deze andere recepten, want deze Italiaanse quinoa uit de oven hoort zeker ook in mijn rijtje quinoa favorieten thuis!

Dit heb je nodig voor  de Italiaanse quinoa uit de oven (2 á 3 personen)

  • 200 gram quinoa
  • 1 grote ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 tomaat
  • 250 gram tomatenpassata
  • 2 blikjes tomatenpuree á 70 gram
  • 1 bol mozzarella
  • Flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper, zout, Italiaanse kruiden en olijfolie

En zo maak je de Italiaanse quinoa uit de oven

  • Spoel de quinoa in een vergiet onder koud water goed af (anders smaakt hij te bitter) en kook het volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook en bak dit een paar minuten in een koekenpan met wat olijfolie op een middelhoog vuur.
  • Snijd de paprika en courgette in kleine stukjes en voeg dit bij de ui en knoflook. Bak dit net zo lang totdat het beetgaar is.
  • Verwarm ondertussen de oven op 200 graden (hetelucht). Snijd de tomaat in plakjes en leg deze op een bakplaat in de oven. Je kunt dit al doet terwijl de oven nog aan het opwarmen is. De bedoeling is dat de tomaat al wat gegaard is en wat van zijn vocht verloren heeft voordat je hem verder gebruikt in de ovenschotel.
  • Voeg nu de quinoa bij het groentemengsel in de koekenpan. Voeg de tomatenpassata en -puree toe en schep/roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en schep dit ook weer goed door elkaar.
  • Voeg nu naar smaak zout, peper en Italiaanse kruiden toe,
  • Schep het quinoamengsel nu in een ovenschaal. Verdeel de tomaat uit de oven er over heen.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel dit er ook overheen.
  • Zet de quinoaschotel nog ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de mozzarella is gesmolten en begint te borrelen.

That’s it! Nu alleen nog een goed glas rode wijn erbij en klaar is kees! Eet smakelijk!

Volg mij ook op Facebook en Instagram.

Liefs, Femke