Quinoa met roerbakgroenten, ovenbloemkool, roerei en garnalen

SONY DSC

Ok, toegegeven, deze maaltijd is niet heel snel te bereiden. Ik maak het meestal op vrijdag, op mijn vrije dag, als mijn jongste bezig is met zijn middagslaapje en mijn oudste lekker aan het spelen is. Of gezellig op het aanrecht met me meekijkt. De meeste tijd gaat met name in het snijwerk zitten. En vanwege het feit dat er een oven bij komt kijken. Maar met een goed glas rode wijn is dat ook wel weer te overkomen!

Dit heb je voor 4 personen nodig:

  • 250 gram quinoa
  • Een kleine bloemkool
  • 2 middelgrote wortels
  • 2 kleine uien, of 1 middelgrote ui
  • 3 tenen knoflook
  • Een bakje kastanjechampignons a 250 gram
  • 200 gram sugarsnaps
  • 4 eieren
  • 150 gram voorgekookte kleine garnalen
  • 4 a 5 eetlepels soyasaus (kies indien mogelijk voor de minder zoute variant)
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en verdeel dit op een bakplaat (eerst wel even bakpapier eronder leggen). Besprenkel met wat olijfolie en wat zout en peper.
  • Bak de bloemkool in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Keer de bloemkool na 15 minuten om.
  • Spoel ondertussen de quinoa in een vergiet goed af (dan gaat de bittere smaak eraf!) en kook in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Hak de ui en knoflook fijn en bak die op middelhoog vuur totdat het iets zacht wordt.
  • Snijd ondertussen de wortel in kleine stukjes en voeg die bij de ui en knoflook.
  • Snijd de kastanjechampignons in kleine partjes en snijd de uiteinden van de sugarsnaps eraf (snij deze eventueel nog een keer doormidden). Voeg dit bij de ui, knoflook en wortel. Bak net zo lang totdat de wortel, kastanjechampignons en de sugersnaps beetgaar zijn.
  • Kluts de eieren in een kommetje met wat water goed los en roer deze in een aparte koekenpan tot ze gaar zijn.
  • Voeg nu de soyasaus en sweet chilisaus bij de groenten en voeg daarna de quinoa er aan toe. Roer goed door.
  • Voeg vervolgens de ovenbloemkool, de roerei en de garnalen toe en roer het geheel nog een goed door, totdat de garnalen ook warm geworden zijn.

Verdeel het geheel over 4 borden en eet smakelijk!

 

Email to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook