Meditatie en relaties

Waarom meditatie goed voor je relatie isRegelmatig mediteren heeft een positieve invloed op de relaties die je hebt met andere personen. Door meditatie wordt stress verminderd en zul je ook minder negatieve gevoelens ervaren. Door regelmatig te mediteren ben je ook beter in staat je emoties te herkennen en te erkennen op het moment dat ze zich voordoen. Het helpt daardoor emotionele uitbarstingen naar personen die dicht bij je staan te voorkomen.

Compassie

Meditatie zorgt ook voor meer compassie in relaties. Het helpt je meer open te zijn voor andermans gevoelens, emoties en welzijn. En dus meer empathisch te zijn. Daarnaast zorgt meditatie er ook voor dat je zelf gelukkiger wordt. En als je zelf gelukkiger bent, zul je ook meer gevoelens van compassie voor bijvoorbeeld je partner kunnen opbrengen.

loving-kindness meditatie is een meditatievorm waarbij de focus expliciet gericht is op het creëren van gevoelens van compassie voor jezelf maar ook voor anderen (dit hoeft niet alleen je partner te zijn).

Meer voordelen van mediteren:

Controle over gedachten en gedrag
Omgaan met stress
Invloed van meditatie op de gezondheid
Meditatie en geluk
Beter presteren