Vegan pasta met zongedroogde tomaten

vegan pasta met zongedroogde tomaten

Deze pasta is sinds kort mijn nieuwe lievelings. Want hij is lekker, simpel om te maken, best wel gezond en ook nog eens vegan. Ik probeer steeds minder vlees en andere dierlijke producten te eten, dus deze vegan pasta met zongedroogde tomaten past daar perfect bij!

Vegan pasta met zongedroogde tomaten

Het idee voor deze pasta kreeg ik al een poosje geleden toen ik op de website minimalistbaker.com rondstruinde. Het heeft alleen even geduurd voordat ik het perfecte recept voor mijzelf en mijn gezin had gecreëerd. Want teveel (rauwe) knoflook, wel/geen ui, verschillende soorten zongedroogde tomaten etc… Maar uiteindelijk is er toch iets heel lekkers uitgekomen!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 potjes zongedroogde tomaten a 195 gram (uitlekgewicht ca. 110 gram), bijvoorbeeld van het merk Sacla. Ik gebruik dus zongedroogde tomaten uit een potje en niet uit een bakje. Die uit een potje zijn namelijk iets milder van smaak (minder zuur) dan die uit een bakje, wat ik persoonlijk lekkerder vind.
  • 2 kleine gele uien
  • Een hele flinke hand verse basilicum (15 tot 20 gram)
  • 5 eetlepels vegan Parmezaanse kaas. Je kunt natuurlijk ook gewone Parmezaanze kaas nemen, maar dan is het niet vegan meer ;-).
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • +- 400 gram (kikkererwten)pasta

vegan pasta met zongedroogde tomaten

En zo maak je de vegan pasta met zongedroogde tomaten:

  • Pel en snipper de uien en bak deze op een laag vuur in wat olijfolie totdat ze lekker zacht en zoet van smaak zijn.
  • Laat de zongedroogde tomaten in een vergiet goed uitlekken.
  • Doe de tomaten samen met de ui, vegan Parmezaan, basilicum, knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden net zolang in een keukenmachine totdat er een soort van dikke pesto ontstaat. Hou je van wat meer stukjes in je saus, dan mix je iets minder lang. Je kunt overigens ook prima een staafmixer gebruiken als je geen keukenmachine hebt.
  • Roer daarna net zoveel olijfolie door de pesto totdat hij wat vloeibaarder is en daardoor goed door de pasta gemengd kan worden. Is een beetje proberen hoeveel je nodig hebt, maar wees vooral niet te zuinig.
  • Kook ondertussen de pasta gaar en giet het water af.
  • Roer de zongedroogde tomatenpesto daarna door de net afgegoten, hete pasta, zodat alle pasta goed bedekt wordt. Dien daarna meteen op, zodat je pasta nog lekker warm is.

Je kunt deze pasta overigens ook heel goed koud eten. Dus maak lekker veel en neem de volgende dag gewoon mee naar je werk!

Geniet ervan!

Liefs, Femke

Volg mij ook op Facebook en Instagram!

Email to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook