Easy uit de oven: eiermuffins
Op zondag is er in ons huis meestal tijd voor een wat uitgebreidere lunch. Vandaar dat ik nog wel eens wil experimenteren met het een of ander. Het fijne aan eieren vind ik dat het bijna niet fout kan gaan (tenzij het om gepocheerde eieren gaat, wat mij helaas nog nooit is gelukt…). Deze eiermuffins uit de oven zijn dan ook een geslaagd experimentje!
Dit heb je nodig voor 9 muffins:
- 6 eieren
- Een paar roosjes broccoli
- Een halve rode paprika
- Een handje geraspte kaas
- Een scheutje amandelmelk
- Zout, peper en Provençaalse kruiden
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Snijd de paprika en de broccoli in kleine stukjes van ongeveer een halve centimeter breed.
- Doe de paprika en broccoli in een kom met de eieren.
- Voeg hierbij ook de kaas en de amandelmelk toe.
- Voeg smaak zout, peper en de Provençaalse kruiden toe.
- Meng het geheel met een pollepel goed door elkaar.
- Vet een muffinschaal in met wat olijfolie of bakspray.
- Giet het eiermengsel in de muffinvormpjes. Giet ieder vormpje tot ongeveer driekwart vol.
- Laat de muffins in 20 minuten in de oven gaar worden.
De muffins komen eerst flink omhoog, maar zakken na het uit de oven halen snel weer wat in. Helemaal niet erg en helemaal niet minder smaakvol!
Ook lekker om gewoon koud te eten, zodat je het de volgende dag ook mee kunt nemen voor je lunch. En, goedgekeurd door mijn jongste, dus kidsproof!

