Chocolademelk van kokosmelk

Chocolademelk van kokosmelk

Soms is het even nodig om jezelf eens even extra te verwennen. Omdat je een helse week op je werk gehad hebt, omdat je 2 uur in de regen naar je kind op het voetbalveld hebt staan kijken, of omdat je thuiskomt van een heerlijke vakantie en er achter komt dat er in de tussentijd bij je ingebroken is. Yep, dat laatste overkwam ons dus een week geleden (daarover later meer). En op zulke momenten is het een goed idee om (als de tijd er rijp voor is) even op de bank te gaan zitten met iets lekkers. En laat mij nu iets lekkers ontdekt hebben, namelijk deze heerlijke chocolademelk van kokosmelk!

Helemaal blij en uitgerust van ons weekje in Cyprus kwamen we bij een huis aan waarvan het slot uit de voordeur geboord was. Hele huis overhoop en natuurlijk een hoop dingen ook weg. Tja, hoe leg je dat je dochter van 4 uit? Veel over praten, dat in ieder geval. En nee, de dieven komen echt niet nog een keer terug en ze nemen ook geen kindjes mee… Dus, na een hele week van dergelijke gesprekjes met mijn dochter, een hoop geregel met politie, verzekering, nieuwe sloten etc. en natuurlijk het huis weer opruimen werd het wel weer even tijd voor een momentje voor mezelf. Met deze heerlijke chocolademelk van kokosmelk dus.

Chocolademelk van kokosmelk

In eerste instantie had ik het idee om voor deze chocolademelk alleen kokosmelk uit zo’n blik te gebruiken. Maar daar zit naar verhouding toch behoorlijk veel vet in, dus dat leek me bij nader inzien toch niet zo’n heel goed idee. In plaats daarvan heb ik naast kokosmelk ook kokosdrank gebruikt. Ik heb hiervoor Alpro Coconut original gebruikt, waar naast kokosmelk ook een hoop water en nog wat andere dingen in zit. En dus veel minder vet is. Maar, om het geheel toch een beetje smeuïg te maken, heb ik er daarna nog wel een scheut kokosmelk bij gedaan. Dus best of both worlds zal ik maar zeggen!

Dit heb je nodig voor de chocolademelk van kokosmelk (voor 1 persoon):

  • 200 milliliter kokosdrank
  • 50 milliliter kokosmelk
  • 12,5 gram pure chocolade (drie blokjes. Ik heb chocolade met 70% cacao gebruikt)

En zo maak je de chocolademelk van kokosmelk:

  • Verwarm de kokosdrank in een pannetje op een laag vuur.
  • Doe meteen de chocola ook in het pannetjes, zodat dat met de kokosdrank mee kan smelten.
  • Roer met een garde net zolang door totdat de chocolademelk bijna kookt.
  • Neem daarna van het vuur en roer de kokosmelk er tot slot doorheen. Let op: de kokosmelk eerst zelf ook even goed doorroeren of schudden.
  • Giet het in een glas en drink het op!

Doordat de kokosdrank, kokosmelk en de chocolade van zichzelf natuurlijk al zoet(ig) zijn, is het voor mij voldoende om het hierbij te laten. Mocht je het toch zoeter willen, dan kun je dat natuurlijk altijd doen!

En o ja, de kokosmelk die je overhoudt, kun je heel goed invriezen in bijvoorbeeld een ijsblokjesvorm om voor een volgende keer te gebruiken.

Geniet er van. Je verdient het!

Liefs, Femke

Volg mij ook op Facebook en Instagram.