Zelf pesto maken is heel eenvoudig!

Zelf pesto maken

Op een stokbroodje, op een boterham met kaas of in de pasta: pesto is een heerlijke smaakmaker. Ik gebruik het dan ook best vaak. En het fijne is: zelf pesto maken is heel eenvoudig. Je hebt er maar een paar ingrediënten en een paar minuten van je tijd voor nodig!

Dit is een recept voor de ‘klassieke’ groene pesto. Uiteraard heb je ook pesto’s in allerlei andere varianten, maar daar kom ik een ander keertje op terug ;-).

Zelf pesto maken – dit heb je nodig:

  • Ongeveer 30 gram verse basilicum. Dit zijn zo’n beetje alle blaadjes van een basilicumplant die je in de supermarkt koopt.
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 60 milliliter olijfolie

En zo maak je de pesto:

  • Pluk de blaadjes van de basilicumplant en spoel ze goed af. Laat ze daarna goed uitlekken, zodat ze weer min of meer droog zijn.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin van kleur zijn en lekker beginnen te ruiken.
  • Doe de basilicumblaadjes met de geroosterde pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de knoflook en de olijfolie in een keukenmachine en meng dit net zolang totdat het een min of meer gladde massa is geworden. Het is helemaal niet erg (en misschien juist zelfs wel aan te bevelen) om de pesto niet helemaal glad te mengen, maar er nog wat stukjes in te laten zitten voor iets van een bite. Als je trouwens geen keukenmachine hebt, kun je ook heel goed gewoon een staafmixer of een ouderwetse vijzel en stamper gebruiken!
  • Schep de pesto in een schaaltje en voilà, het is klaar (ik zei toch dat het simpel was)!

Je kunt de pesto heel goed in porties verdelen en in de vriezer bewaren, als je niet meteen alles gebruikt.

Eet smakelijk!

Volg mij ook op Facebook en Instagram.

Liefs, Femke