Gezond alternatief: nasi van quinoa

Nasi van quinoa

Jawel, alweer een quinoa recept! Vorige week schreef ik al dat ik best wel fan van quinoa ben en deelde ik een recept voor een Italiaanse quinoaschotel met jullie. Vandaag ga ik op de oosterse toer en laat ik je zien hoe je heel eenvoudig (ja echt!) nasi van quinoa kunt maken.

Nasi van quinoa

Hoewel ik dus al heel geregeld gerechten met quinoa maak, ben ik meestal nog wel enigszins sceptisch als het gaat om het aanpassen van traditionele gerechten (in dit geval nasi, waar obviously rijst bij hoort – het woord zegt het al) in een quinoavariant. En als ik het niet ben, dan mijn lief wel! Maar deze nasi van quinoa is echt heel goed gelukt en doet wat ons betreft niet onder voor de ‘echte’ nasi. Dus experiment geslaagd zeg ik!

Voor deze nasi maak ik gebruik van een aantal losse kruiden in plaats van een ‘zakje’. Ze klinken wellicht exotisch, maar al deze kruiden heb ik gewoon bij de Appie kunnen kopen.

Dit heb je nodig voor ongeveer 3 personen

 • 200 gram ongekookte quinoa
 • 400 gram nasigroenten (of oosterse roerbakgroenten of welke groenten je ook maar lekker vindt!). Ik heb het mezelf gemakkelijk gemaakt en heb voorgesneden groenten gebruikt.
 • 2 kipfilets
 • 5 eetlepels sojasaus
 • 1 theelepel gemalen komijnzaad
 • 1 theelepel gemalen koriander (Ketoembar)
 • 1 theelepel kurkuma (gemalen Koenjit)
 • 1 theelepel gemalen gemberwortel (Djahé)
 • 1 theelepel gemalen Galangawortel (Laos)
 • Snuf zout en peper
 • Olijfolie om in te bakken

En zo maak je de nasi van quinoa

 • Spoel de quinoa in een vergiet goed af onder de koude kraan en kook het volgens de instructie op de verpakking gaar. Laat het vervolgens goed uitdampen, zodat je een min of meer ‘droge korrel’ krijgt.
 • Roerbak de nasigroenten in een koekenpan of wokpan totdat ze (beet)gaar zijn. Omdat er bij ons kleine kinderen van mee moeten eten, zijn de groenten bij ons meestal redelijk gaar.
 • Schep de groenten op een bord en bak daarna de in stukjes gesneden kipfilet in de koekenpan gaar.
 • Voeg daarna de groenten weer bij de kipfilet in de koekenpan en schep vervolgens de quinoa door het groenten-kipmengsel.
 • Voeg nu de sojasaus en de kruiden toe en schep goed door.
 • Voeg tot slot naar smaak nog wat zout en peper toe.

‘Kleed’ de nasi daarna naar behoefte nog verder aan: gebakken eitje, satésaus, kroepoek of atjar tjampoer; wat je er maar lekker bij vindt! Eet smakelijk!

Volg mij ook op Facebook en Instagram.

Liefs, Femke