Vegetarische tortilla’s uit de oven

vegetarische tortilla's uit de oven

Wij zijn dol op tortilla’s! Vast eens per twee weken eten we tortilla’s met groenten, bonen en kipgehakt. Het is lekker, gemakkelijk om te maken en ook nog eens gezond door de verse groenten en bonen die er in zitten. En hoewel dit gerecht ons nog niet verveelt, wilde ik toch eens iets anders met tortilla’s maken. En vanuit mijn goede voornemen om minder vlees te eten moest dit bij voorkeur een vegetarische variant zijn. En dat zijn deze lekkere vegetarische tortilla’s uit de oven geworden!

Vegetarische tortilla’s uit de oven

Deze vegetarische tortilla’s uit de oven zijn oprecht echt super simpel om te maken. Je hebt er in totaal slechts 6 ingrediënten voor nodig. Dus ideaal voor als je niet heel veel tijd hebt of wilt maken. Je kunt de tortilla’s zelf maken (dan duurt het iets langer) of gewoon tortilla’s uit de winkel gebruiken.

Dit heb je nodig voor ongeveer 6 vegetarische tortilla’s uit de oven (genoeg voor ongeveer 2 a 3 personen):

  • 2 paprika’s (1 rode en 1 gele)
  • 2 preien
  • 1 blikje of potje zwarte bonen a 400 gram
  • 1 pakje AH biologische pastasaus basilicum a 390 gram (je kunt hiervoor in de plaats ook gewoon een tomatenpassata of een blikje tomatenblokjes gebruiken)
  • 6 tortilla’s
  • Flinke hand geraspte kaas
  • (zout,) peper en gemalen komijn

En zo maak je de vegetarische tortilla’s uit de oven:

  • Was de paprika en prei en snij ze in kleine stukjes.
  • Roerbak de groenten in een koekenpan in wat olijfolie totdat het beetgaar is.
  • Voeg de pastasaus toe en roer goed door.
  • Spoel de zwarte bonen in een vergiet goed af en voeg deze ook toe aan de saus.
  • Laat de saus nog even op het vuur staan om goed warm te worden.
  • Voeg wat peper en gemalen komijn toe en eventueel wat zout (door de pastasaus en kaas is extra zout niet per se nodig)
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Verdeel een schepje saus in een tortilla en rol de tortilla op. Leg deze in een ovenschaal. Doe hetzelfde met de overige tortilla’s.
  • Als je nog wat saus over hebt, kun je dit over de tortilla’s in de ovenschaal verdelen.
  • Strooi er daarna nog wat geraspte kaas er over heen.
  • Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven, en serveer zodra de kaas lekker gesmolten is.

Als je wilt kun je deze vegetarische tortilla’s uit de oven nog wat verder aankleden met (cherry) tomaatjes, komkommer, avocado, zure room etc. Maar mocht je het simpel willen houden, dan is dat helemaal niet nodig!

Geniet ervan!

Liefs Femke

Volg mij ook op Facebook en Instagram!

Email to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook