Lekker en gezond: tortilla’s met kipgehakt
Dit is waarschijnlijk het gerecht dat in ons gezin het meest gegeten wordt: tortilla’s met groenten, bonen en kipgehakt. Het is lekker, eenvoudig te maken, gezond en we zijn er allemaal dol op. En het is relatief snel klaar, dus als we in het weekend wel gezond, maar niet uitgebreid willen koken, is dit een favoriet recept.
Dit recept komt oorspronkelijk uit één van de Opperdepop boeken van Albert Heijn. Toen mijn dochter ongeveer 6 maanden oud was en aan vast voedsel toe was, hebben we dit boek aangeschaft. We hebben er heel veel uit gekookt, maar deze tortilla’s met kipgehakt is zo’n beetje het enige gerecht wat we na bijna 5 jaar nog steeds eten. We hebben het recept wel iets aan onze eigen smaak aangepast, maar de basis is nog steeds dezelfde als in de Opperdepop :-)!
Tortilla’s met kipgehakt
Uiteraard kun je dit gerecht ook met runder-/ varkensgehakt eten, maar wij vinden het met kipgehakt net iets lekkerder.
Dit heb je nodig voor 4 personen (2 á 3 tortilla’s per persoon):
- 250 gram kipgehakt
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 2 potten kidneybonen á 360 gram
- 1 klein potje of blikje mais
- 1 pakje AH biologische pastasaus á 390 gram. Je zou ook gewoon een tomatenpassata kunnen gebruiken.
- 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
- Optioneel zout en peper
- Tarwe-/volkoren-/maistortilla’s
Zo maak je de tortilla’s met kipgehakt:
- Maak de paprika en prei schoon en snij deze in kleine stukjes/ringen.
- Bak dit in een koekenpan in wat olijfolie op een half hoog vuur tot het beetgaar is.
- Leg de paprika en prei daarna even apart en bak het kipgehakt in dezelfde koekenpan gaar.
- Voeg daarna de paprika en prei weer aan het kipgehakt toe en schep goed door.
- Spoel de kidneybonen in een vergiet met koud water af en laat de mais goed uitlekken.
- Doe de kidneybonen en mais bij het kipgehakt en de groenten in de koekenpan en voeg ook de pastasaus toe. Schep goed door en laat het geheel op een middelhoog vuur goed warm worden.
- Voeg daarna de gemalen komijn en naar smaak zout en peper toe.
- Verwarm tot slot de tortilla’s in een droge koekenpan of magnetron.
Als de tortillasaus klaar is, kan het rollen van de tortilla beginnen. Kleed de tortilla verder aan met bijvoorbeeld komkommer, tomaat, avocado, ijsbergsla, crème fraiche en kaas.
Hou je saus over? Geen probleem! Je kunt de saus tot 3 dagen in de koelkast bewaren en daarna weer opwarmen.
Eet smakelijk!
Liefs, Femke