Gezonde muffins met banaan en chocolade

muffins met banaan en chocolade

Een zoete versnapering op zijn tijd moet kunnen, vind ik. Soms heb ik gewoon zin in iets zoets en dan doet een appel simpelweg niet genoeg voor me. Ook kleine kinderen hebben soms gewoon lekkere trek. En hoewel ik probeer te voorkomen dat mijn kinderen teveel suiker binnen krijgen, weet ik ook wel dat ik niet helemaal kan voorkomen dat ze suiker eten. En ik gun ze ook niet dat zij die kinderen zijn die bij een partijtje hun eigen meegenomen biologische appeltje moeten eten, terwijl de andere kinderen zich tegoed doen aan een lekker stukje taart. Dus ja, ook mijn kinderen krijgen heus wel eens snoep en koek.


Dat gezegd hebbende; als ik er enigszins invloed op heb, probeer ik ze wel de wat gezondere zoetigheden te geven. Dus dingen waar niet al te veel toegevoegde suikers in zitten, maar die bijvoorbeeld gezoet zijn met behulp van fruit. Vandaar dat ik deze muffins met banaan en chocolade zo’n hit vind. Zonder teveel toegevoegde suiker (wel iets dus, want hoewel ik extra pure chocolade gebruik, zit ook daar wel ‘gewoon’ suiker in), maar wel lekker zoet! En gemaakt met amandelmeel, wat natuurlijk gewoon supergezond is!

Dit heb je nodig voor 9 muffins met banaan en chocolade:

 • 200 gram amandelmeel
 • 2 grote rijpe bananen
 • 80 – 100 gram extra pure chocolade (tenminste 75% cacao)
 • 2 eieren
 • 60 gram kokosolie
 • 1 theelepel bakpoeder
 • Snufje zout

En zo maak je de muffins:

 • Verwarm de oven op 180 graden.
 • Smelt de kokosolie in een pannetje op een laag vuur.
 • Meng het amandelmeel met de eieren, de gesmolten kokosolie, het bakpoeder en het zout. Roer het geheel goed door. Je hebt nu een dikke, plakkerige massa beslag.
 • Prak de bananen met een vork goed fijn totdat het een bananenpuree is geworden en roer dit door het amandelbeslag.
 • Hak de chocolade in kleine stukjes en roer die ook door het beslag.
 • Vet een muffinvorm in met wat bakspray of kokosolie.
 • Schep nu in elke vormpje wat beslag tot net onder de rand. Druk met een lepel even goed aan, zodat het vormpje goed gevuld is.
 • Bak de muffins in het midden van de oven in 30 minuten gaar.

Supersimpel en errug lekker! Lijkt het je wat? Eerder maakte ik ook al muffins van amandelmeel met appel en dadels. Ook een aanrader!