Gezond tussendoortje: muffins van amandelmeel

Muffins van amandelmeel

Waarom heb ik dit niet eerder gemaakt? Zo simpel en zo lekker!! Ik ben altijd op zoek naar recepten waar ik ook mijn kinderen met een gerust hart van kan laten eten. Zoete dingen doen het natuurlijk altijd goed. Muffins zijn altijd een feestje en als ze ook nog eens gezond zijn, omdat het muffins waar geen tarwemeel aan te pas is gekomen en waar geen toegevoegd suiker in zit, dan is onze dag gemaakt. Dus zie hier: muffins van amandelmeel met appel en dadels.

Het recept dat ik voor deze muffins gebruikt heb komt van voedzaamensnel.nl. Ik heb het alleen ietsje aangepast.

Dit heb je nodig voor 9 muffins van amandelmeel:

  • 200 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 75 gram dadels
  • 3 appels
  • 60 gram kokosolie
  • Een theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • Een snuf zout

En zo maak je de muffins:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Laat de kokosolie op een laag vuur smelten.
  • Meng het amandelmeel met de eieren, de gesmolten kokosolie, het bakpoeder, het zout en de kaneel. Roer het geheel goed door, zodat een plakkerige massa ontstaat.
  • Hak de dadels in kleine stukje en schil en rasp de appel fijn.
  • Roer de dadel en appel door het amandelbeslag. Er ontstaat nu een dikke, plakkerige massa.
  • Vet een muffinvorm in met wat bakspray of kokosolie.
  • Schep nu in elke vormpje wat beslag tot net onder de rand. Druk met een lepel even goed aan, zodat het vormpje goed gevuld is.
  • Bak de muffins in het midden van de oven in 30 minuten gaar.

Ondanks dat dit muffins van amandelmeel zijn en niet van tarwemeel, zijn ze net zo lekker (of misschien nog wel lekkerder) dan gewone muffins. Luchtdicht zijn ze gemakkelijk 4 dagen te bewaren. Als ze het zo lang volhouden natuurlijk!