Gezond alternatief: bananenbrood
Iedere zichzelf respecterende blog moet er één hebben: een recept voor een gezond bananenbrood. Ik maakte al eens een chocolade-bananencake, maar een ‘echt’ bananenbrood stond nog steeds op mijn to do lijstje. En wat ben ik blij dat ik het eindelijk gemaakt heb. Want wat is dit lekker! En gezond, want ja, that’s what i’m all about ;-)!
Dit heb je nodig voor één overheerlijk gezond bananenbrood:
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havervlokken of havermout
- 50 gram walnoten
- 3 grote rijpe bananen
- 60 gram dadels zonder pit
- 3 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- Snuf zout
En zo maak je het bananenbrood:
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en meng dit totdat het een vloeibaar beslag is geworden. Het is normaal als je nog wel stukjes walnoot en dadel in het beslag kunt zien.
- Vet een cakevorm (24 cm) in en giet het beslag er in.
- Bak het bananenbrood in 45 minuten gaar. De bovenkant zou dan lichtbruin moeten zijn. Het bananenbrood is klaar als een sateprikker er schoon uit komt.
Het is echt zo simpel als dat!
Laat het bananenbrood even afkoelen en snij er een lekkere dikke plak vanaf. Het bananenbrood is niet al te zoet, maar er zijn verder geen toevoegingen nodig. Al zou een laagje pindakaas het er zeker ook goed op doen, bedenk ik me zo ;-).
Geniet er van!
3 februari 2016 @ 09:57
Ik vervang de havermout vaak door kokosmeel om het glutenvrij te maken. En variëren met notensoorten en bijv. rozijnen/cranberries erdoor. Ik bak hem bijna wekelijks. 🙂
3 februari 2016 @ 10:01
Oh lekker!! Je kunt hem ook helemaal met amandelmeel maken, dan is hij ook glutenvrij! Maar ik ga ook eens kokosmeel gebruiken!
12 februari 2016 @ 16:16
Heeft geen overdreven kokossmaak, al had ik afgelopen week nog wel kokosvlokken erdoor gedaan. Ook lekker! 🙂
12 februari 2016 @ 19:25
Ik ga het ook eens proberen met kokosmeel!