Verantwoord tussendoortje: chocolade – bananencake

SONY DSC
Ik ben dol op chocolade…! En om mijn schuldgevoel een beetje te temperen kies ik dan veelal voor de extra pure variant. Stiekem vind ik die ondertussen ook echt heel lekker, dus dat komt goed uit! Ik eet ook graag banaan, dus deze chocolade – bananencake is dan ook een persoonlijke favoriet. Mijn kindjes hebben de smaak ook te pakken en happen graag een plakje mee (zie de foto hierboven; die hand is van mijn zoon van net één jaar oud. Hij kon er niet van afblijven). Gelukkig is deze cake redelijk verantwoord, dus dat sta ik, zij het met mate, met een gerust hart toe.

Zoals altijd is het voor mij een must dat iets gemakkelijk te maken is, dus deze cholade-bananencake is dat uiteraard ook.

Dit heb je er voor nodig:

  • 3 grote, rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 40 gram cacao
  • 4 middelgrote dadels (zonder pit)
  • 50 gram extra pure chocolade
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Een paar druppels stevia

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)
  • Pureer de bananen met een staafmixer of keukenmachine. Ikzelf gebruik een staafmixer en dat werkt prima.
  • Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg die bij de bananenpuree. Pureer dit vervolgens ook fijn.
  • Voeg de eieren toe en meng het geheel (nog steeds met staafmixer of keukenmachine) tot een luchtige massa.
  • Meng de amandelmeel, de cacao en het bakpoeder hier doorheen. Dit kun je met een pollepel er doorheen roeren.
  • Hak de chocolade fijn en roer dit door het mengsel.
  • Roer daarna de stevia erdoor.
  • Vet een cakeblik in met bijvoorbeeld een bakspray en giet het mengsel erin.
  • Bak de cake in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven gaar.

Check of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake klaar. Overigens is deze cake ietwat ‘nat’ dus helemaal schoon komt hij er waarschijnlijk niet uit.

Je kunt de cake nog wat zoeter maken door meer dadels toe te voegen.

Verpakt in aluminiumfolie of in een luchtdichte verpakking is deze cake gemakkelijk 5 dagen houdbaar. Maar zolang heeft hij het bij ons eigenlijk nog nooit volgehouden!

Email to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook