11 kleine dingen waar ik gelukkig van word

11 kleine dingen waar ik gelukkig van word

Het begint ondertussen als een enorm cliché te klinken, maar in onze maatschappij van vandaag de dag hebben de meeste mensen het ontzettend druk. Kijk alleen maar eens naar de rollen die je dag in dag uit in moet vullen. Voor mij zijn dat moeder, partner, dochter, zus, vriendin, werknemer, collega, blogger en normaal sociaal-acterend mens in de maatschappij – en dan vergeet ik er vast nog een paar. Voor het goed kunnen uitvoeren van al deze rollen is het superbelangrijk dat je de persoon achter al die rollen niet vergeet: jezelf dus!

Kleine dingen waar ik gelukkig van word

Gelukkig zijn er heel veel dingen dit je kunt doen om goed voor jezelf te zorgen. Het begint natuurlijk met het inzicht dat je jezelf een hoge (misschien wel de hoogste?) prioriteit moet toekennen. Het eigen geluk is namelijk wat mij betreft dé belangrijkste factor in het succesvol uit kunnen voeren van al die rollen. En dingen als gezond eten, voldoende bewegen, tijd voor jezelf maken, mediteren en mindfulness beoefenen etc. zouden dus hoog op je priolijst moeten staan.

Lees ook waarom je altijd lief voor jezelf moet zijn!

Maar natuurlijk is dit veel gemakkelijker gezegd dan gedaan en lukt dit lang niet altijd. Daarom is het ook goed om oog te hebben voor de kleinere dingen in het leven waar je gelukkig van wordt. Dingen die je misschien dagelijks ziet of doet, maar waar je normaal gesproken niet zo bij stilstaat. Of die een kleine moeite kosten om te doen, maar die je misschien toch vaak nalaat. Voor een ieder zijn deze dingen verschillend, maar voor mij zijn dit de kleine dingen waar ik gelukkig van word:

Mijn kinderen die net wakker worden – Op een of andere manier vind ik hen dan onweerstaanbaar (op andere momenten ook wel hoor ;-)): die slaperige kopjes, met oogjes die nog dik zijn van de slaap en warrige haren, hun warme lichaampjes tegen me aan, de geur van slaap die nog om hun heen hangt… Heerlijk!

Grote mokken met thee – Omdat ik geen koffie lust, drink ik (heel veel) thee. Mijn favoriet yogi tea drink ik het liefst in één van mijn hele grote kleurige mokken, zodat ik een flinke poos vooruit kan.

Planten en bloemen in huis – Iedere keer als ik mijn woonkamer binnen kom, wordt ik gewoon erg blij van al dat groen of die mooie kleurige bos bloemen op tafel. En wist je dat het hebben van planten in huis ook nog eens heel veel voordelen met zich meebrengt?

Verse aardbeien – aardbeien zijn voor mij het ultieme zomerfruit. Een doosje vol mooie, stevige, egaal rode en zoete aardbeien kan ik echt uitgebreid bewonderen (om daarna heel rap opgegeten te worden)!

Een schoon huis – ik kan (onbewust) heel chagrijnig worden van een huis wat rommelig en smoezelig is. Maar schoonmaken is absoluut niet mijn hobby en heel veel tijd heb ik daar ook niet voor. Sinds een aantal maanden hebben we daarom een schoonmaakster die iedere week een paar uur schoon komt maken. Als ik aan het eind van die dag dan thuis kom in een schoon en opgeruimd huis, ben ik echt heel blij en vooral ook erg dankbaar. Beste. Beslissing. Ever!

Een schoon bed – niets zo fijn als ’s avonds in een fris en schoon bed te stappen. Punt.

Een warm bed op een koude winteravond – onze slaapkamer is in de winter altijd erg koud. Hierdoor kwam het geregeld voor dat ik soms wel een half uur of langer nodig had om het warm te krijgen in bed. Maar niet meer sinds ik een elektrische deken heb, waardoor ik in de winter altijd in een heerlijk warm bedje stap.

Op een terrasje in de zon – met een drankje, klein hapje en fijn gezelschap. Meer is op zo’n moment niet nodig.

Schelpjes zoeken op het strand – mij vind je op het strand meestal niet liggend op een laken of stoel met de zon mee te draaien. Nee, juist slenterend langs het water, met mijn hoofd naar de grond gebogen, of op de hurken knielend – om zo de mooiste schelpjes te kunnen vinden.

Een avondwandeling – nadat de kinderen in bed liggen, alleen of met een vriendin, nog even de dag afsluiten door buiten een wandeling te maken. Goed voor mijn lichaam én voor mijn geest.

Een boek lezen – op de bank, met een (grote) kop thee ernaast of in mijn eigen kamertje vlak voordat ik ga slapen. Even een half uurtje niets anders dan het verhaal dat voor me ligt.

En dus, de moraal van dit verhaal? Eigenlijk: doe, ervaar of koop vaker die kleine dingen waar je gelukkig van wordt. Het is vaak een kleine moeite, maar het kan een heel groot effect hebben. En jij bent het waard, want de gelukkige versie van jezelf is jouw beste versie. Voor jezelf en voor anderen!

Ik wens je heel veel geluk toe!

Liefs, Femke

Volg mij ook op Facebook en Instagram!