Zoete rode pastasaus

Zoete rode pastasausDit is er eentje in de categorie makkelijk maar niet heel snel: een heerlijk zoetige rode pastasaus! Handig om in grote hoeveelheden te maken en daarna in porties in te vriezen.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 middelgrote wortels, in dunne plakjes
  • 2 middelgrote uien, gesneden
  • 6 tenen knoflook, gesneden
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • twee blikken tomatenblokjes of gepelde tomaten, inclusief sap
  • twee blikjes tomatenpuree
  • een paar blaadjes basilicum
  • zout en peper

Bereiding

Fruit de ui een paar minuten in wat olijfolie. Doe daarna de knoflook, de wortel, zout en peper erbij en bak op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten totdat de wortel wat zacht wordt. Blus af met de balsamicoazijn en laat op hoog vuur de azijn wat indikken. Doe daarna de tomatenblokjes, tomatenpuree en de gesneden basilicum erbij. Goed doorroeren en daarna op laag vuur ongeveer 30 tot 45 minuten laten sudderen. Gooi het geheel daarna in een blender of gebruik een staafmixer om de saus, naar behoefte, glad te maken.

Lekker met gehaktballetjes (van kipgehakt)!

Als alternatief voor gewone pasta kun je ook een courgette in hele dunne plakjes snijden (bijvoorbeeld met een kaasschaaf – de zaadlijsten gebruik je niet) en met wat olijfolie, zout en peper op hoog vuur roerbakken tot het beetgaar is. Saus erover en klaar!