Baby’s eerste hapjes

Babys eerste hapjesMijn zoon is bijna 6 maanden oud. En dus wordt het tijd om vaste voeding te introduceren. Net zoals met mijn dochter is het streven om alles (ja, alles…!) zelf vers te bereiden. Dus geen potjes. Hoewel de meningen hierover verdeeld zijn; of potjes nou wel of niet net zo gezond zijn als vers bereid eten, zegt mijn gevoel dat vers en zelf gemaakt toch beter is voor mijn kindjes. En met mijn dochter is het ook gelukt, dus here we go again!

Het geheim zit hem in twee dingen: een makkelijke manier van bereiden en het aanleggen van een voorraad. En die twee hangen sterk met elkaar samen.

Mijn grote steun en toeverlaat in dit alles is mijn vertrouwde stomer-blendermachine. Werkt heel simpel: groente (en eventueel aardappelen, rijst, pasta en zelfs vlees/vis) in de beker, op het apparaat plaatsen, water erin en stomen maar! Na het stomen draai je de beker om en kun je met hetzelfde apparaat de boel blenden. Zo glad als je wilt. Voordeel van stomen is natuurlijk dat de voedingstoffen zoveel mogelijk behouden blijven en niet met het kookwater mee weggespoeld worden.

Een beker is ongeveer goed voor zo’n twee a drie porties, afhankelijk van hoe grote eter je kind is (en mijn zoon is al best groot, kwam ik achter… de beer!). De rest afkoelen en invriezen. Met één acties dus drie maaltijden geregeld, ideaal!

Voor zover ik weet zijn er twee stomer-blendermachines op de markt. Die van Philips Avent en die van Beaba. Ik heb de Avent. Omdat ik met Avent al bekend was. Geen idee of Beaba beter of slechter is. In ieder geval is het een aanrader. Veel voedzame en lekkere maaltijden voor je kleintje gewenst!