Zelf guacamole maken is heel lekker!

Guacamole

Ik ben dol op avocado. Ik heb er eigenlijk altijd wel een paar in huis: voor op een boterham met een gebakken eitje, als onderdeel van de vulling van een tortilla, om te gebruiken in een salade of in een toetje voor mijn kinderen: de avocado is veelzijdig en heel gezond! Maar één van de meest gebruikte toepassingen van avocado is toch wel in guacamole. En die had ik eigenlijk nog nooit gemaakt. Dus ik ben even aan het experimenteren geslagen en heb een heerlijk recept voor guacamole gevonden, dat ik natuurlijk graag met jullie deel!

Recept voor guacamole

Voor deze guacamole heb je een (verse) jalapeño peper en verse koriander nodig. Ik heb deze gewoon bij de plaatselijke Appie gekocht. De koriander kun je vinden bij de overige verse (biologische) kruiden en de jalapeño peper bij de groente en het fruit. Als je geen verse jalapeño kunt vinden, kun je ook ééntje uit pot gebruiken. Of je kiest een andere (verse) peper. Het gaat er om dat de guacamole wat pit krijgt.

guacamole ingredienten

Dit heb je nodig voor één portie guacamole (een klein kommetje vol – genoeg voor 2 personen):

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 kleine rode ui
  • 1/2 jalapeño peper
  • Een klein handje verse koriander
  • Sap van ½ tot 1 hele limoen
  • Zout en peper

En zo maak je de guacamole:

  • Pel en snipper de rode ui.
  • Was de jalapeño peper, verwijder de zaadjes en hak hem heel fijn.
  • Spoel de koriander even af en hak deze ook fijn.
  • Snij de limoen in tweeën en pers één of beide helften uit.
  • Snij de avocado’s in vieren en verwijder de pit en de schil. Prak de avocado daarna met een vork totdat het de gewenste structuur heeft gekregen (met stukjes of juist helemaal glad; hoe jij het wilt!).
  • Roer nu het limoensap door de avocado. Afhankelijk van hoe fruitig je het wilt gebruik je al het sap of een deel ervan.
  • Voeg daarna de ui, jalapeño en koriander toe en schep dit ook door de avocado.
  • Voeg tot slot naar smaak nog zout en peper toe. Wees hier vooral niet te zuinig mee!

De guacamole is natuurlijk het lekkerst als je hem meteen opeet. Maar als je hem goed afdekt, kun je hem best nog wel een dagje in de koelkast laten staan. Enjoy!

Liefs, Femke

Volg mij ook op Facebook en Instagram.