Kidsproof recept: pannenkoek van banaan en ei

Pannenkoek banaan ei

Het is vrijdag (jeej!). En op vrijdag ben ik samen met de kids thuis. We kunnen het dan heerlijk rustig aan doen en gaan er vaak ’s ochtends even op uit. Even naar het dorp wandelen voor wat boodschapjes, op bezoek bij vriendinnetjes, naar het plaatselijke winkelcentrum om wat spulletjes te kopen: gewoon lekker op ons gemakje wat rond keutelen :-). En omdat we de tijd hebben, probeer ik vaak ook voor de lunch iets anders te maken dan de geijkte boterham met pindakaas. En dan kom ik – raar maar waar met twee kleine kindjes – toch heel vaak op pannenkoeken uit. Maar dan ga ik wel voor de gezonde variant natuurlijk! Vandaag maakte ik daarom deze pannenkoeken van banaan en ei.

En de naam zegt het al: het zijn pannenkoeken gemaakt van banaan en ei. En niets anders! Ik dacht eerst altijd dat je om pannenkoeken te maken altijd iets van meel nodig hebt. Maar dat hoeft dus helemaal niet. Banaan en ei is voldoende. Feitelijk gezien zou je het dan ook een bananenomelet kunnen noemen. Maar het proeft echt veel meer naar pannenkoek dan naar omelet, dus pannenkoek it is!

Dit heb je nodig voor ongeveer 5 kleine pannenkoekjes van banaan en ei:

  • 1 grote rijpe banaan
  • 2 eieren

En zo maak je de pannenkoekjes:

  • Meng de banaan en de eieren door elkaar. Je kunt ervoor kiezen om de banaan te prakken en de eieren er dan doorheen te roeren. Ik heb het mij gemakkelijk gemaakt en heb de banaan en de eieren in de keukenmachine gegooid en ze net zolang gepureerd totdat het een glad beslag was.
  • Doe wat kokosolie of olijfolie in een  koekenpan met een goede anti-aanbaklaag en zet dit op een halfhoog vuur.
  • Schep wat van het beslag in de koekenpan en bak de pannenkoek een paar minuutjes op één kant. Draai de pannenkoek voorzichtig om (let op: hij is nogal broos) en bak nog een minuutje op de andere kant.
  • Bak zo alle pannenkoeken totdat het beslag op is.

De pannenkoeken zijn door de banaan van zichzelf al lekker zoet. Je hebt dus geen stroop of poedersuiker nodig. Eventueel kun je nog een snufje kaneel erop doen. Lekker!