Healthy ontbijtje: havermoutpannenkoeken met banaan
Het is weer weekend en dus hebben we ’s ochtends wat meer tijd voor het ontbijt. Vanochtend had ik zin in iets anders dan mijn standaard havermoutpap en dus was het tijd voor pannenkoeken! Havermoutpannenkoeken, dus gemaakt met havermout, dat dan weer wel :-).
Deze havermoutpannenkoeken zijn echt heel simpel om te maken en zijn relatief snel klaar.
Dit heb je nodig voor 4 kleine pannenkoekjes:
- 50 gram havervlokken
- 1 ei
- 1 banaan
- 1 theelepel bakpoeder
- Een scheut amandelmelk (of een andere plantaardige melk)
- Een snuf zout
- Kokosolie
En zo maak je de havermoutpannenkoeken:
- Vermaal de havervlokken in een keukenmachine totdat ze fijngemalen zijn.
- Kluts in een kommetje de ei los en snijd de banaan in stukjes.
- Voeg dit bij de fijn gemalen havervlokken in de keukenmachine en voeg de bakpoeder, zout en een scheut amandelmelk toe.
- Smelt ondertussen een theelepel kokosolie in een koekenpan op een laag tot middelhoog vuur.
- Schep nu een paar eetlepels van het beslag in de pan totdat je een pannenkoekje ter grootte van een CD hebt (je weet wel, vroeguh)
- Bak het pannenkoekje een paar minuten en draai het voorzichtig om. Bak daarna de andere kant een paar minuten. Let er wel op dat de pannenkoekjes snel bruin worden, dus bak vooral niet op een te hoog vuur of te lang aan één kant.
- Herhaal dit totdat het beslag op is.
- Stapel de pannenkoekjes op een bord en doe er een topping naar keuze op. Ik heb er een klein beetje honing, een halve banaan in stukjes en wat blauwe bessen op gedaan. Maar je kunt er natuurlijk alles op doen waar je zin in hebt (jeej!!).
De pannenkoekjes zijn door de banaan van zichzelf al lichtzoet van smaak. Honing of stroop is optioneel, maar zeker niet noodzakelijk! Het kan dus ook heel goed zonder. Ook favoriet bij kinderen!