Easy uit de oven: zoete aardappel wedges

Zoete aardappelwedges

In tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden en hoe hij eruit ziet is zoete aardappel geen aardappel. Het namelijk een groente. En deze groente is best zoet en daardoor heel lekker! Je kunt er van alles mee, poffen in de oven, toevoegen aan een curry of er soep van maken. Maar je kunt er ook heel goed lekkere aardappelwedges van maken!

Dit heb je nodig voor een bijgerecht voor 4 personen:

  • 4 a 5 grote zoete aardappelen
  • Een halve theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Zo maak je de zoete aardappel wedges:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
  • Boen de aardappels goed schoon onder de koude kraan.
  • Snijd de uiteinden van de aardappels af en snijd ze in de lengte een keer door. Snijd beide helften daarna nog een keer in de lengte door en die 4 delen nog een keer, zodat je uiteindelijk 8 wedges hebt.
  • Doe alle wedges in een grote kom en strooi er zout, peper, paprikapoeder en een flinke scheut olijfolie over. Ik ben redelijk gul met het zout. Zo krijgt de aardappel een lekkere hartige bite.
  • Hussel de wedges goed door elkaar zodat ze allemaal goed bedekt zijn met de kruiden en de olie.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de wedges daar evenredig over.
  • Bak de wedges in de oven in ongeveer 45 minuten gaar en een beetje krokant (ze worden niet heel erg krokant). Schep ze halverwege om, zodat beide kanten goed gebakken worden.

Lekker met bijvoorbeeld een frisse salade. Enjoy!

Liefs, Femke

Volg mij ook op Facebook en Instagram.

Email to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookGoogle+