Lekkere trek of snelle lunch – ‘yoghurt’ plus

Yoghurt plusAls ik eens geen zin heb om uitgebreid te lunchen of ik heb tussendoor gewoon trek, dan is yoghurt voor mij altijd een betrouwbare keuze! Alhoewel, aangezien ik altijd soyayoghurt neem en dat officieel geen yoghurt mag heten, moet ik eigenlijk zeggen: dan is een op yoghurt lijkende witte substantie voor mij een betrouwbare keuze (wauw, klinkt opeens een stuk minder lekker, maar dat is het wel!)!

Om de ‘yoghurt’ dan wat inhoud te geven gebruik ik vaak noten. Veel noten! Vast ingrediënt is eigenlijk altijd walnoten; een stuk of 6 in stukjes gebroken. Aangevuld met wat cranberry notenmix (van de notenboer of gewoon van de Aldi), amandelen en nog wat extra rozijnen voor de zoete trek. Vaak gooi ik er dan ook nog wat kokos (rasp en geen blokjes! De blokjes zijn, helaas, doordrenkt met rietsuiker), lijnzaad, chiazaad of wat voor zaadjes dan ook doorheen. Lekker en voedzaam en het vult ook nog eens goed!

En voor on the go gebruik ik een Sistema bakje. Daarmee kun je de yoghurt en de overige ingrediënten apart van elkaar, maar wel in één bakje, vervoeren om, du moment, te mixen als je trek krijgt. Best handig (hoewel het wel even uitzoeken is wat nu de meest handige manier is: yoghurt boven en nootjes beneden of net andersom, yoghurt bij de nootjes of nootjes bij de yoghurt… de keuzes die we moeten maken!).

Enjoy!