Witte koolsalade met appel, kaas en rozijnen

Witte koolsalade

Deze salade maak ik vaak om mee te nemen naar mijn werk. Het is een erg simpele salade, maar dat maakt hem ook wel weer heel snel te maken. ’S Ochtends geen ingewikkelde toestanden dus! Ik snijd de kool zelf. Je kunt uiteraard ook gewoon voorgesneden witte kool gebruiken, maar met een hele kool is relatief veel goedkoper en je kunt er ook veel langer mee doen. In de koelkast is de kool namelijk best lang te bewaren.

Witte kool is daarnaast ook nog erg gezond. Er zit vooral veel vitamine K en C in en uit onderzoek blijkt dat kool (waaronder witte kool) preventief tegen kanker werkt. Genoeg reden dus om deze salade eens te maken!

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

 • Twee flinke bladen witte kool
 • Een plak kaas van ongeveer 0,5 centimeter dik
 •  Een appel
 • Een handje rozijnen
 • Een theelepel mayonaise
 • Een halve theelepel kerriepoeder
 • Een druppel stevia

Zo maak je de salade:

 • Snijd de kool in kleine dunne reepjes.
 • Snijd de kaas in kleine blokjes en voeg die bij de salade.
 • Voeg een handje rozijnen toe.
 • Snijd de appel in kleine stukjes en voeg die ook toe. Als je de salade on the go maakt, zoals ik vaak doe, voeg je appel pas toe op het moment dat je de salade gaat eten. Anders is de appel al bruin als je hem gaat eten en dat is toch iets minder appetijtelijk.
 • Maak een dressing van een theelepel mayonaise (of yogonaise of olijfonaise) een klein scheutje water en een halve theelepel kerriepoeder. Hou je van een iets zoetige dressing, voeg dan een druppel stevia toe. Voeg de dressing ook pas toe op het moment dat je de salade daadwerkelijk gaat eten.
 • Meng alles samen en je salade is klaar!

Eerder schreef ik al dat ik voor mijn yoghurt gebruik maak van een Sistema bakje. Dat doe ik voor mijn salade, als ik hem meeneem, ook. Heel handig, met een apart bakje voor de dressing, bestek dat je aan de deksel vast kunt klikken en een koelelement dat je bovenop legt (maar de salade niet raakt). Zo is de salade die ik ’s ochtends vroeg maak met de lunch nog heel prima te eten!
Bon appétit!