Vegetarische chili

Een lekker simpele en smaakvolle chili! Het recept is voor 4 personen, maar voor 2 personen doe je alles gewoon door de helft.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 middelgrote uien, gesneden
  • 4 tenen knoflook, gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, in hele dunne plakjes gesneden
  • 1 grote rode paprika, gesneden
  • 2 potten zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 blikken tomatenblokjes, inclusief sap
  • Een flinke dot Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout, peper en olijfolie

Bereiding

Fruit de ui ongeveer 5 minuten in wat olijfolie met wat zout en peper. Doe de knoflook, bleekselderij en rode paprika erbij en roerbak op een middelhoog vuur ongeveer nog 5 minuten, totdat de groenten wat zacht zijn. Doe daarna de bonen en de tomatenblokjes erbij en breng het geheel op een hoog vuur aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het daarna op een laag vuur, onder af en toe roeren, ongeveer 30 minuten sudderen. Haal de deksel eraf en laat nog ongeveer 15 minuten sudderen.

Roer ondertussen de paprikapoeder en een klein beetje zout door de yoghurt. Serveer daarna de chili met de yoghurt ernaast. Eet smakelijk!