Vegan noedels met roerbakgroenten, cashewnoten en zoete soyasaus

Vegan noedels

Wat was het de afgelopen dagen toch prachtig weer! Wat een enorme mazzel toch dat we juist in deze week van de meivakantie als gezin vrij hebben en dus optimaal hebben kunnen genieten van het zomerweer. Naar het strand, fietstochtjes maken, op een terrasje lunchen, barbecueën in de achtertuin (voor mij met heel veel groente op de barbecue); echt heerlijk! En wat ik merk op zulke dagen, is dat ik niet zo heel veel zin heb om a. lang in de keuken te staan en b. om überhaupt veel te eten. Dus een lekkere lichte zomermaaltijd is dan wel op zijn plaats. En laat ik nou juist zo’n lekkere maaltijd in mijn repertoire hebben: deze vegan noedels met roerbakgroenten, cashewnoten en een zoete soyasaus!

Vegan noedels met roerbakgroenten, cashewnoten en een zoete soyasaus

Wil je dit gerecht echt in een handomdraai klaar hebben, dan kun je ervoor kiezen om voorgesneden roerbakgroenten te gebruiken. Heb je iets meer tijd, dan kun je zelf je groenten naar keuze kiezen en snijden. En in de vakantie mag alles en hoeft niets, dus it’s up to you!

Dit heb je nodig voor 2 a 3 personen:

  • 200 gram noedels. Ik gebruik meestal (volkoren) mie
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje kastanjechampignons a 250 gram
  • 1 bosje lenteui
  • 50 gram taugé
  • 4 eetlepels soyasaus
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • Sap van een halve limoen
  • Peper, paprikapoeder en knoflookpoeder
  • 2 flinke handen ongezouten cashewnoten

En zo maak je de vegan noedels

  • Als je ervoor kiest om zelf groenten te snijden, maak deze dan eerst allemaal schoon en snij ze in stukjes.
  • Zet alvast een pan met ruim water op het vuur voor de noedels.
  • Bak de groenten in een koekenpan met wat (olijf)olie op halfhoog tot hoog vuur beetgaar.
  • Doe de soyasaus samen met de agavesiroop in een kom en roer dit goed door elkaar. Roer hier vervolgens een snufje peper, paprikapoeder en knoflookpoeder en het limoensap door heen. Bind de saus eventueel nog met wat bloem of maizena.
  • Bereid de noedels volgens de instructie op de verpakking. Spoel ze daarna met koud water af en doe ze terug in de pan. Zet de pan op een laag vuur zodat de noedels weer warm kunnen worden.
  • Roer de saus door de noedels terwijl deze in de pan opwarmen.
  • Als de noedels weer goed warm zijn, verdeel ze dan over de borden. Schep de roerbakgroenten er bovenop en strooi tot slot de cashewnoten er overheen.

En nu maar hopen dat er nog heel veel mooie dagen zullen volgen deze lente en zomer!

Geniet ervan! Liefs Femke

Volg mij ook op Facebook en Instagram!

Email to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookGoogle+