Kidsproof recept: vegan banana pancakes

vegan banana pancakes

Het is alweer een poosje geleden dat ik voor het laatst een nieuw pannenkoekreceptje heb gepost. Hoog tijd dus om weer eens iets nieuws te proberen! En aangezien ik al meer dan een jaar zoveel mogelijk vegan eet, moest het natuurlijk een vegan pannenkoek worden. Geen probleem, want deze vegan banana pancakes zijn simpelweg heerlijk!

Vegan banana pancakes

Gewone pannenkoeken worden eigenlijk altijd met ei en melk gemaakt en zijn daardoor niet vegan. Nu is gewone melk gemakkelijk te vervangen door een plantaardige variant, zoals amandelmelk, soyamelk of kokosmelk. Om het ei te vervangen hoef je eigenlijk niet iets speciaals te doen. Gewoon een beetje bakpoeder om de pannenkoekjes wat luchtig te maken is genoeg!

vegan banana pancakes

Dit heb je nodig voor ongeveer 6 vegan banana pancakes:

  • 150 gram (volkoren)meel
  • 180 milliliter plantaardige melk (ik gebruik altijd amandelmelk)
  • 1 grote rijpe banaan (hoe rijper hoe zoeter de pannenkoekjes worden!)
  • 25 milliliter agavesiroop
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel

En zo maak je de vegan banana pancakes:

Eigenlijk met alle soorten pannenkoeken zijn deze vegan banana pancakes supermakkelijk te maken:

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine of blender en mix het geheel totdat er een glad, dik beslag ontstaat. Mocht je geen keukenmachine of blender hebben, zorg er dan voor dat je de banaan heel goed prakt en de kokosolie eerst even vloeibaar maakt door deze te verwarmen. Mix alle ingrediënten daarna handmatig door elkaar.
  • Verwarm een koekenpan met een klein beetje kokosolie.
  • Schep 2 eetlepels van het beslag in de koekenpan en schudt de pan een beetje heen en weer zodat het beslag zich goed over de boden verspreidt en je een pannenkoekje ter grootte van ongeveer een koffieschoteltje hebt.
  • Bak de pannenkoek op laat tot middelhoog vuur aan één kant totdat de randen een beetje droog beginnen te worden en er bovenop het beslag bubbeltjes ontstaan. Dit duurt een minuutje of 2/3.
  • Draai de pannenkoek daarna voorzichtig om en bak de andere kant ook nog een paar minuutjes. Probeer niet te snel om te draaien omdat het pannenkoekje dan nog teveel aan de bodem van de pan vastgeplakt kan zitten.
  • Herhaal dit tot al het beslag op is.

Deze vegan banana pancakes zijn door de agavesiroop en banaan al wat zoet van zichzelf, dus heerlijk om zo te eten. Handig voor in een broodbakje of zo. Hou je van nog wat zoeter, beleg ze dan nog met wat extra plakjes banaan en een scheutje (agave)siroop.

Eet smakelijk!

Liefs, Femke

Volg mij ook op Facebook en Instagram!

Email to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook