Shantala babymassage

Met mijn zoon heb ik toen hij ongeveer 8 weken oud was een cursus Shantala babymassage gedaan. Shantala babymassage is een vorm van masseren die oorspronkelijk uit India komt. Het helpt je kindje ontspannen, is goed voor de band tussen baby en ouder en is vooral ook erg leuk om met je kleintje te doen!

Bij Shantala babymassage is je kindje naakt en ligt lekker op je (blote) bovenbenen, of tussen je benen op een zachte doek. Je kindje ligt met zijn gezichtje naar je toe, zodat je veel oogcontact kunt maken. Je masseert je kindje met langzame, ritmische bewegingen en herhaalt iedere keer dezelfde handelingen. Eerst de buik, daarna de benen, armen, rug en het gezicht. Je houdt steeds contact met het lichaam van je kind. De massageolie mag daarbij rijkelijk vloeien!

Shantala babymassage heeft veel voordelen, waaronder:

  • Het helpt je kindje ontspannen
  • Het helpt tegen darmkrampjes
  • Je leert de lichaamstaal van je kindje beter begrijpen
  • Het versterkt de band met je kindje

Ik vind het met name heel leuk dat de massage iets is wat helemaal alleen van ons tweeën is. In een druk gezin met nog een rondrennende peuter komt dat helaas niet al te vaak voor. En na de massage is hij altijd erg moe, dus gaat hij zonder morren naar zijn bedje. Ook heel fijn!