Zomers tussendoortje: Nicecream

Nicecream

Het is eindelijk echt zomer!! Terwijl ik dit zit te schrijven is het buiten al een plezante 23 graden en dat gaat vandaag oplopen tot 31 graden! En dus wordt het warm. En als het warm is, moet je goed je best doen om een beetje koel te blijven. En ijs is daarbij altijd een goede optie, want ijs = koud. Feit is alleen dat ijs over het algemeen niet zo gezond is, omdat er vaak veel suiker in zit. En dus hebben vele slimme mama’s voor mij (ik weet zeker dat het mama’s zijn geweest) daar al iets op bedacht: in plaats van icecream ‘nicecream’!

Nicecream

Nicecream is ijs gemaakt van bevroren fruit. Banaan wordt daarbij vaak gebruikt, want als je bevroren banaan pureert, verandert dat in een op (schep)ijs lijkende substantie. In deze nicecream zit dus ook banaan. En nog een paar andere lekkere dingen. Je kunt de nicecream op twee verschillende manieren maken: als een ijsje op een stokje of als een (schep)ijsje in een bakje. Ik laat ze hier beide zien!

Dit heb je in ieder geval nodig voor 4 ijsjes of porties nicecream:

  • 1 banaan
  • ½ mango
  • 1 perssinaasappel
  • Klein beetje (soya)yoghurt
  • Een handje frambozen of ander rood fruit

Zo maak je de nicecream op een stokje:

  • Snijd de banaan en de mango in kleine stukjes en doe deze in een blender.
  • Pers de sinaasappel uit en schenk het sap bij de banaan en mango in de blender.
  • Doe hier nog een flinke scheut (soya)yoghurt bij en blend het geheel helemaal glad, totdat het eigenlijk een (dikke) smoothie is. Je kunt overigens in plaats van een blender ook heel goed een staafmixer gebruiken.
  • Snijd de frambozen door midden en roer deze door de smoothie.
  • Giet de smoothie nu in 4 ijsvormpjes en steek de stokjes er in.
  • Zet de ijsjes een paar uurtjes in de vriezer om goed hard te worden. Ik heb ze er uiteindelijk na een uur of 6 weer uitgehaald en toen waren ze goed.

Nicecream

En zo maak je de nicecream in een bakje:

  • Snijd de banaan en de mango in kleine stukjes en laat deze in de vriezer in een paar uur bevriezen. Het makkelijkst is dat je ze de avond van te voren al in de vriezer legt, zodat je ze de dag erna kunt gebruiken.
  • Haal daarna het bevroren fruit weer uit de vriezer en doe het in een blender (of kom als je een staafmixer gebruikt).
  • Pers de sinaasappel uit en schenk het sap erbij. Doe er ook nog een flinke scheut soyayoghurt bij. Ik doe bij de nicecream in een bakje altijd wat meer yoghurt dan bij de nicecream op een stokje.
  • Blend (of mix) het fruit nu net zo lang tot het een dikke puree is geworden. De nicecream is nu in principe klaar!
  • Schep de nicecream in 4 bakjes of kommetjes en garneer met de frambozen of ander fruit naar keuze.

Echt, mijn kinderen (en ik!) smullen er van. En je kunt natuurlijk in plaats van mango ook heel goed ander fruit gebruiken, zoals aardbeien of kersen. Lekker!!

Geniet van deze mooie dagen!

Liefs, Femke

Volg mij ook op Facebook en Instagram.