Milde kikkererwtencurry
Kikkererwten zijn heerlijk veelzijdige peulvruchten. Van falafel tot hummus tot geroosterde kikkererwten; je kunt er alle kanten mee op. En ze zijn ook heel geschikt voor in een curry. Doordat de kikkererwten al de nodige koolhydraten bevatten, heb je in principe geen rijst meer nodig. En ik wilde een curry maken die ook geschikt is voor kinderen, en die dus niet te pittig is. En dat is met deze milde curry met lichte pindasmaak goed gelukt!
Ik heb voor deze kikkererwtencurry gebruik gemaakt van de Garam Masala kruiden van Johnny Boer, die gewoon in de supermarkt te koop zijn. Ik hoef daardoor niet zelf kruiden te mengen en dat is natuurlijk gewoon erg handig, En zeker niet minder lekker!
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 1 pot (biologische) kikkererwten (uitlekgewicht 220 gram)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 kipfilets
- 1 blik kokosmelk
- 1,5 eetlepel Garam Masala kruiden
- 2 eetlepels pindakaas (met of zonder stukjes noot :-))
- Een handvol ongezouten pinda’s
- Een flinke snuf zout
- Een paar druppels stevia
Zo maak je de kikkererwtencurry:
- Snijd de uien en de knoflook in kleine stukjes en bak ze een paar minuten in wat olijfolie totdat ze wat zacht zijn.
- Snijd de kipfilets in blokjes en voeg die bij de uien en knoflook. Bak dit samen nog een paar minuten totdat de kip gaar is.
- Strooi de Garam Masala erbij en bak dit heel kort mee.
- Giet daarna de kokosmelk erbij en roer het geheel goed door. Laat dit ongeveer 10 minuten op een zacht vuur sudderen.
- Voeg daarna de pindakaas toe en roer nog eens goed door.
- Nu is het een kwestie van proeven en naar smaak wat zout en stevia toevoegen. Ik houd wel van wat zoetig, dus heb ongeveer 10 druppels stevia toegevoegd.
- Voeg tot slot net voor het serveren de pinda’s toe.
Serveer de curry in een kom met groente ernaast, bijvoorbeeld bloemkool (lekker uit de oven!) of sperziebonen. In de woorden van mijn dochter: HEER-LIJK! eet smakelijk!