Mijn goede voornemens voor 2018

Goede voornemens voor 2018

Niet te geloven dat het deze tijd van het jaar alweer is – de tijd om goede voornemens te maken. Tenminste, als je net zoals ik dit altijd in deze tijd van het jaar doet. Feitelijk kun je natuurlijk op ieder moment voornemens maken, maar ik vind het nieuwe jaar gewoon het meest natuurlijke moment. Heeft vast ook te maken met de overvloedige decembermaand en de behoefte om daarna weer even pas op de plaats te maken. Dus ook voor 2018 heb ik weer goede voornemens gemaakt!

Mijn goede voornemens voor 2018

Voor 2017 had ik ook goede voornemens gemaakt. En ze zo teruglezend kom ik erachter dat mijn voornemens voor 2018 best wel veel op die voor 2017 lijken. En dat is op zich ook wel logisch, want ik vind nog steeds dezelfde dingen erg belangrijk. En daar wil ik mij in 2018 dus ook op focussen!

En wat zijn ze dan, mijn goede voornemens voor 2018?

(Zoveel mogelijk) veganistisch eten
Waar ik mij vorig jaar nog voornam om minder vlees te eten, ga ik dit jaar een stapje verder. Ik wil proberen zoveel mogelijk veganistisch te eten. Zoveel mogelijk, omdat ik niet in de situatie wil zitten dat als ik ergens anders eet, ik niets zou kunnen eten omdat er niets volledig veganistisch is.
De reden voor deze toch wel radicale stap? Ik ben ervan overtuigd geraakt dat plantaardig eten het beste is. Voor mijn eigen gezondheid, maar ook zeker voor de wereld. De productie van vlees en andere dierlijke producten zorgt namelijk voor heel veel leed en andere negatieve zaken in de wereld.

Zo min mogelijk snoepen
Vorig jaar had ik het voornemen gemaakt om te stoppen met snoepen. En ik kan met veel trots melden dat dat mij heel goed gelukt is. Het hele jaar heb ik geen snoep, koek, taart, en chocola gesnoept. Afgezien van af en toe een zelfgemaakte brownie (zonder geraffineerde suikers) en het blokje chocola dat ik ’s ochtends door mijn havermoutpap roer. En hoewel het mij, naarmate het jaar vorderde, steeds minder moeite kostte om dergelijke dingen te laten staan, bleven er wel momenten waarop het wel erg mistte. En dan met name als we bijvoorbeeld gezellig met vrienden lekker aan het eten waren en er na het eten een toetje werd besteld. Dus dit jaar sta ik mijzelf weer toe om op dat soort momenten gewoon lekker mee te doen met de anderen. Maar voor de rest blijf ik dus bij mijn voornemen van 2017 om niet te snoepen!

Meer yoga
Ik doe al een aantal jaar aan yoga. Meestal op donderdagavond bij de fijne yogastudio bij mij in de buurt. Maar ik zou graag vaker dan 1 keer in de week yoga doen, vooral om ook wat meer voortgang te boeken in kracht en flexibiliteit. Dus mijn voornemen voor 2018 is om tenminste 2x per week aan yoga te doen.
Daarnaast wil ik ook mijn kinderen spelenderwijs meer met yoga kennis laten maken, omdat ik ervan overtuigd ben dat yoga ook voor kinderen heel goed kan zijn. En, aangezien ik net een opleiding tot kinderyogadocent heb afgerond, zou dat toch moeten lukken !

En natuurlijk ook nog meer
3 concrete goede voornemens voor 2018 vind ik een goed aantal. Maar dat betekent niet dat ik andere dingen ook niet belangrijk vind. Dus net als afgelopen jaar wil ik ook dit jaar onder andere goed in beweging blijven (mijn Fitbit helpt me daar gelukkig uitstekend bij!), zo min mogelijk aan mijn telefoon geplakt zitten (zeker in de buurt van mijn kinderen) en heel regelmatig mediteren.

Ik wens je een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2018 toe. Dat het maar een topjaar mag worden!

Liefs, Femke

Volg mij ook op Facebook en Instagram!