Gezond tussendoortje: havermoutmuffins met banaan

havermoutmuffins met banaan

Dit is echt weer een heel simpel recept voor heel lekkere muffins. En doordat deze muffins verder alleen gezoet zijn met banaan en dadels zijn ze ook nog eens een gezond alternatief voor de gewone muffin. Heel geschikt dus om ook aan je kleintje te geven! En dat maakt mijn moederhart toch altijd heel erg blij :-)! Dus dames (en heren), snel deze havermoutmuffins met banaan maken!

Havermoutmuffins met banaan

In gewone muffins zit zo ontzettend veel geraffineerde suikers, dat ik ze gewoonweg bijna nooit koop. Maar ik wil mezelf en mijn kinderen natuurlijk niet alle lekkers ontzeggen, dus ik ben altijd erg blij als ik weer een gezonder alternatief weet te verzinnen. En deze havermoutmuffins met banaan zijn, ondanks dat ze minder zoet zijn dan gewone muffins, super lekker. Dus ik zeg: missie geslaagd!

Dit heb je nodig voor 12 havermoutmuffins met banaan:

  • 100 gram havervlokken
  • 50 gram amandelmeel
  • 60 gram dadels zonder pit
  • 50 gram walnoten
  • 3 grote bananen
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snuf zout

En zo maak je de havermoutmuffins met banaan:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of (krachtige) blender en mix dit een paar minuutjes, zodat er een dik, min of meer egaal beslag ontstaat (ja, zo simpel is het!).
  • Doe de bakvormpjes in het muffinbakblik en vet ze in met een bakspray.
  • Verdeel daarna met een lepel het beslag in de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in de oven in 30 minuten gaar, totdat ze lichtbruin van kleur zijn.
  • Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je erop aanvalt.

Nog net iets warm zijn deze havermoutmuffins met banaan het allerlekkerst. Daarna kun je ze in de koelkast nog een paar dagen bewaren en zijn ze ook nog steeds erg lekker!

Geniet ervan!

Liefs, Femke

Volg mij ook op Facebook en Instagram!