Lekkere lunch: gezonde pannenkoeken van amandelmeel
Een pannenkoek op zijn tijd kan ik best waarderen. Zeker als ik even genoeg heb van een salade als lunch en een zoetig alternatief zoek. Gewone pannenkoeken, die doorgaans van tarwemeel gemaakt worden, zijn alleen niet heel gezond. Deze pannenkoekjes zijn van amandelmeel gemaakt en daardoor superhealthy!
Dit heb je nodig voor één persoon:
- 100 gram amandelmeel
- 1 ei
- 60 milliliter ongezoete amandelmelk
- 2 druppels stevia
- Een klein scheutje vanille essentie
- Olie om in te bakken
Zo maak je het:
- Meng alle ingrediënten in een mengkom met een garde goed door elkaar. Let op, het beslag is een stuk dikker dan gewone pannenkoekbeslag!
- Verwarm op laag vuur wat olie in een koekenpan. Ik heb voor dit recept kokosolie gebruikt, omdat ik dat wat beter bij deze pannenkoeken vind passen. Maar olijfolie kan ook heel prima.
- Verdeel het beslag in drieën en schep één deel met een lepel in de koekenpan. Omdat het beslag wat dik is, moet je het met de bolle kant van de lepel wat platdrukken, totdat het ongeveer een halve centimeter dik is.
- Bak de pannenkoek op laag vuur ongeveer 5 minuten aan één kant. Draai de pannenkoek daarna om en bak nog een paar minuten op de andere kant.
- Bak daarna de overige twee pannenkoeken op dezelfde manier.
Omdat amandelmeel goed vult, heb je aan deze drie pannenkoeken een prima stevige lunch. Ik heb mijn pannenkoeken met lekkere verse, zoete aardbeien belegd. Voor mij was dit zo zoet genoeg, maar voor een iets zoetere variant kun je eventueel nog wat honing toevoegen.