Gezond tussendoortje: lichtzoete mangocake

Lichtzoete mangocake

Mango is een heerlijk zoete vrucht, die je zo kunt eten, maar ook in heel veel gerechten kunt verwerken. Mango-ijs, een curry met mango of een lekkere mangosmoothie; je kunt er alle kanten mee op en kinderen zijn er dol op. Mango in een cake had ik nog nooit geprobeerd, dus de uitdaging was geboren!

Deze mangocake lijkt qua ingrediënten eigenlijk heel veel op de appelcake die ik eerder maakte. Maar in plaats van stukjes appel gebruik ik gepureerde mango. De cake heeft niet een niet heel uitgesproken mangosmaak, maar de mango maakt dat de cake een lekker lichtzoete, fruitige smaak krijgt.

Dit heb je nodig voor 1 mangocake:

  • 1 rijpe mango
  • 4 eieren
  • 9 a 10 middelgrote dadels (zonder pit). Dit is ongeveer 65 gram dadels.
  • 150 gram amandelmeel
  • 40 gram kokosolie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Een paar druppeltjes stevia

Zo maak je de mangocake:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  • Doe de amandelmeel en de eieren in een grote kom.
  • Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg die bij de amandelmeel en de eieren.
  • Voeg daarna de geschilde en in kleine stukjes gesneden mango toe.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje op een laag vuur en voeg dit ook toe.
  • Pureer het geheel nu met een staafmixer, totdat het een gladde massa is.
  • Roer daarna de bakpoeder en de stevia er door.
  • Vet een cakeblik in met een bakspray of wat olijfolie en giet het cakemengsel er in.
  • Laat de cake in ongeveer 45 minuten gaar worden in de oven. De cake is klaar als een satéprikker er weer schoon uit komt.

Als de bovenkant van de cake iets te bruin dreigt te worden, kun je hem afdekken met een op maat geknipt bakpapiertje.

Mijn cake kwam mooi hoog uit de oven, maar zakte daarna iets in. Dat dat niets afdeed aan de smaak moge duidelijk zijn :-)! Eet smakelijk!