Zo maak je heerlijk smeuïge avocadoboter!

AvocadoboterAvocado is lekker! En gezond! En heel veelzijdig! Niet voor niets is de avocado in de afgelopen jaren een ware hype geworden. Wij eten hem zelf in salades, Mexicaanse gerechten, in smoothies of gewoon op de boterham. Van een echt goed rijpe avocado (en we weten allemaal dat dát best een uitdaging is) word ik echt heel blij. En ik had laatst zo’n perfect rijpe avocado waar ik voor de verandering eens een heerlijke avocadoboter van gemaakt heb. Hier lees je hoe je dat doet!

Avocadoboter

Avocadoboter is lekker op een geroosterd broodje, maar je kunt het ook heel goed op een gewone boterham, stokbroodje, cracker of toastje eten. En het is ook heel lekker als dip voor bijvoorbeeld tortillachips, groentesticks etc. Of smeer het op een tortilla en beleg die verder met lekkere tomaat, komkommer, wortel, sla en ga zo maar verder. Heel veel mogelijkheden dus!

Dit heb je nodig voor de avocadoboter:

  • 1 rijpe avocado
  • het sap van ½ limoen
  • Snufje zout, peper, knoflookpoeder en uienpoeder

En zo maak je de avocadoboter:

  • Snij de avocado in 4 gelijke parten en pel de schil er vanaf (of snij hem door de helft en lepel hem uit, of wat ook je eigen succesmethode is ;-)).
  • Pureer de avocado met een staafmixer helemaal glad.
  • Voeg het sap van de limoen toe en roer heel goed door.
  • Voeg zout, peper, knoflookpoeder en uienpoeder toe en roer nog eens goed door.

Door het toevoegen van het zout en de peper, knoflookpoeder en uienpoeder krijgt de avocadoboter een lekker hartige smaak. Wil je liever een iets frissere variant? Voeg dan alleen een klein snufje zout toe en laat de peper, knoflookpoeder en uienpoeder achterwege.

Bewaar de avocadoboter in een potje wat je luchtdicht af kunt sluiten. In de koelkast kun je het dan nog 2 tot 3 dagen bewaren.

Enjoy!

Liefs, Femke

Volg mij ook op Facebook en Instagram!