5 x favoriete familierecepten

5 x favoriete familierecepten

Ik vind het belangrijk dat mijn gezin en ik gezond en gevarieerd eten, dus ik doe mijn best om ook zo gezond en gevarieerd mogelijk te koken. De afgelopen jaren heb ik al veel geëxperimenteerd met allerlei recepten. Sommige waren succesvol, andere iets minder, maar ik heb ondertussen toch een mooie voorraad recepten waar ik heel geregeld iets uit kook. En van die recepten zijn er uiteraard een paar die in ons gezin het meest favoriet zijn. Welke favoriete familierecepten dat zijn, lees je hier!

Onze favoriete familierecepten

Er zijn verschillende redenen waarom wij juist deze gerechten het vaakst eten. De belangrijkste reden is natuurlijk omdat we ze allemaal lekker vinden; als de kinderen iets niet willen eten, gaat de lol er toch redelijk gauw vanaf. Een andere belangrijke reden is dat we van deze gerechten 2 keer kunnen eten als we dat willen, bijvoorbeeld op zondag en op dinsdag weer. Dat scheelt toch een keertje extra koken en dat is best handig als je beide werkt en pas laat in de middag thuis komt!

Lees ook deze 7 tips voor een gezonde maaltijd als je weinig tijd  hebt.

1. Tortilla’s met kipgehakt

tortilla's met kipgehakt
Onze favoriet uit de Opperdepop van AH! De basis voor deze tortilla’s is simpel: paprika, prei, mais, kidneybonen, kipgehakt en tomatensaus. Maar deze tortilla’s kun je nog heel goed verder aankleden met (cherry)tomaat, komkommer, avocado, ijsbergsla, crème fraiche, etc. Lekker!

Lees hier hoe je deze tortilla’s met kipgehakt maakt.

2. Pasta met vegetarische pastasaus

vegetarische pastasaus
Voor als je een snelle, maar wel gezonde pasta wilt: ui, knoflook, paprika en courgette in tomatenpassata met wat ricotta en Parmezaanse kaas. Lekker met pasta van kikkererwtenmeel. En als je wat extra pastasaus maakt, kun je er 2 keer van eten (alleen nog even nieuwe pasta erbij koken)!

Lees hier hoe je deze vegetarische pastasaus maakt.

3. Italiaanse quinoa uit de oven

Italiaanse quinoa
Quinoa is supergezond en je kunt er ook heel goed met variëren. Ook bij dit gerecht is de basis heel simpel: ui, knoflook, paprika, courgette, Parmezaanse kaas en tomatenpassata en tomatenpuree. Doe dit met de gekookte quinoa in een ovenschaal en bedekt het met schijfjes tomaat en mozarella. Even in de oven om de mozarella te smelten en klaar is deze quinoa ovenschotel!

Wil je dit 2 keer eten, maak dan wat extra saus en quinoa en bewaar dit gescheiden van elkaar. Meng dit pas door elkaar als je het weer gaat eten.

Lees hier hoe je deze Italiaanse quinoa uit de oven maakt.

4. Shakshuka

Shakshuka
Dit éénpansgerecht met ui, knoflook, paprika, bonen, tomatenblokjes en ei is super simpel om te maken en kan ook heel goed in grotere hoeveelheden gemaakt worden. Eet je er nog een keer van, dan hoef je alleen nog maar een paar eieren erbij te koken. Lekker met wat tortillachips.

Lees hier hoe je deze shakshuka maakt.

5. Pasta met zoete rode pastasaus

Zoete rode pastasaus
Omdat hij niet heel snel klaar is, maken wij deze zoete rode pastasaus altijd in grote hoeveelheden, om daarna in porties (inclusief gehaktballetjes van kipgehakt) in te vriezen. Daarna alleen nog maar ontdooien, opwarmen en de pasta erbij koken en je hebt een super lekkere pasta te pakken!

Lees hier hoe deze zoete rode pastasaus maakt.

Laat je inspireren door onze favoriete familierecepten! En laat me hieronder in de comments vooral ook weten welke recepten in jouw gezin favoriet zijn. Ik ben heel benieuwd!

Liefs, Femke

Volg mij ook op Facebook en Instagram!